LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski transmite că Europa Unită este a doua țintă a rușilor, după Ucraina

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski transmite că Europa Unită este a doua țintă a rușilor, după Ucraina

Este a 199-a zi de la începutul războiului. Volodimir Zelenski transmite, în timpul discursului său de vineri seară, că Europa Unită este ținta rușilor, după independența statului ucrainean.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

UPDATE 06:30 Zelenski transmite că Europa Unită este a doua țintă a rușilor, după Ucraina

Uniunea Europeană a adoptat în mod oficial, vineri, o suspendare a acordului din 2017 privind facilitarea emiterii de vize cetățenilor ruși. Noua măsură va intra în vigoare începând de luni. Zelenski a transmis, după ce a aflat decizia de suspendare a acestui acord, că Europa Unită reprezintă a doua țintă a rușilor după Ucraina, relatează news.ro .

Există o decizie a Consiliului UE de suspendare a acordului de facilitare a vizelor semnat de UE şi Rusia. Această decizie va intra în vigoare de luni. Şi există recomandări specifice ale Comisiei Europene cu privire la restricţiile de viză pentru cetăţenii Rusiei. Aceasta este protecţia Europei, care va crea dificultăţi celor care nu vor să schimbe nimic, nu vor să lupte împotriva războiului, ci vor doar să consume şi să se distreze, de parcă nu s-ar întâmpla nimic în Europa, de parcă nu există teroare rusă”, a declarat. liderul de la Kiev.

Europa Unită este a doua ţintă pentru Rusia după statul nostru, independenţa noastră. Şi este corect ca Europa să se apere”, a mai punctat Zelenski.

Vitali Klitschko le cere europenilor să nu își piardă încrederea în Ucraina

Primarul capitalei Ucrainei, Kiev, cere în continuare sprijinul țărilor europene în fața invaziei ruse. Vitali Klitschko a transmis, într-un video, comunității europene să creadă în continuare în Ucraina. Primarul din Kiev a afirmat că țara sa lupăt de partea democrației, totodată apărând și întraga Europă, de aceea cere sprijin de încredere cu toată convingerea, notează Hotnews .

UPDATE 06:00 Conducerea de la Washington acuză Moscova că nu respectă drepturile opozantului Navalnîi

Washingtonul a acuzat vineri Moscova că nu respectă drepturile opozantului rus întemniţat Aleksei Navalnîi, principalul critic al lui Vladimir Putin, în special prin faptul că nu îl lasă "să comunice liber cu avocatul său", notează AFP.

"Statele Unite sunt profund îngrijorate de faptul că guvernul rus interferează în mod arbitrar şi din ce în ce mai mult cu drepturile lui Aleksei Navalnîi", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

UPDATE 03:00 Ucrainenii recuceresc 30 de localități în regiunea Harkov

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că forțele armate ucrainene au reușit să recucerească 30 de localități de la ruși, în nord-estul țării.

„Până în prezent, forţele armate ucrainene au eliberat şi preluat controlul a peste 30 de localităţi din regiunea Harkov”, la frontiera cu Rusia, a spus Volodimir Zelenski în discursul său video de seară difuzat pe reţelele de socializare.

UPDATE 00:00 Bombardamentele au distrus infrastructura energetică din Enerhodar

Liniile electrice din afara amplasamentului centralei, în Enerhodar au fost întrerupte după ce infrastructura a fost distrusă de bombardamente. Organul de pază al ONU a anunțat, vineri, că distrugerea liniilor de alimentare cu energie la centrală e o amenințare la siguranța centralei atomice.

Rușii trimit întăriri pentru a rezista contraofensivei ucrainene în Harkov

Rușii au anunțat că voi trimite mai multe trupe în regiunea Harkov, acolo unde forțele armate ucrainene au anunțat victorii importante în ultimele zile. Mass media rusă a transmis imagini cu coloane de tancuri, vehicule blindate și artilerie ce defilează spre Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă